Државните власти на Алјаска соопштија дека 33 затвореници, вклучително и една жена, биле заразени во затворот Фербенкс.

Институцијата прогласи 14-дневен карантин.

Другите затвореници се тестираат за коронавирус, а резултатите се очекуваат до понеделник.
Затворениците со коронавирус се изолирани во посебна затворска единица.

извор: Makfax