Ако сте заинтересирани како да ја подобрите работата на оваа апликација, еве како може да го направите тоа.

1.Сокријте ја информацијата дека сте биле активни
Влезете во „Settings” и исклучете го статусот „Online”. Дури и да влезете на Вибер за тоа нема никој да знае.

2.Сокријте дека сте ја виделе пораката
Доколку не сакате да дознаат дека сте ја прочитале пораката, повторно влезете во „Settings” изберете ја опцијата „Notifications” и отстранете ја опцијата „Show message preview”.

3.Не оптеретувајте ја меморијата на телефонот
Гласовните пораки од разговорите на Вибер автоматски се зачувани во телефонот. Не оптеретувајте ја меморијата, затоа најдобро е да ги избришете. Влезете во „Settings” – „Media” и кликнете „Delete voice messages”.

4.Тргнете ја сликата од вашиот профил за непознати корисници
Ако не скаате вашата слика да ја гледаат сите корисници на Вибер, повторно влезете во „Settings”, а потоа „Privacy” и отстранете ги корисниците кои се на вашата листа, а не сакате да ја гледаат сликата.

5.Ставете лозинка
Ако не сакате некојда ви ги прочита пораките, можете да ставите Вибер лозинка. Самата апликација нема таква опција, но со помош на App Store ќе ја инсталирате за неколју минути