На програмата ќе бидат изведени Концертот бр. 1 за виолина и оркестар од Димитриј Шостакович и Симфонијата бр. 4 од Петар Илич Чајковски. Концертот ќе биде под водство на познатиот бугарски диригент Емил Табаков.