Оваа песна ја изведува хрватскиот пејач Рајко Сухољчанин.

Песната која во превод значи “Под налетот на бура” е дел од културата на Хрватското Загорје и нема собир и прослава каде што таа не се  пее.

Ова е трет пат кога Колинда Грабар Китаровиќ да  престојува во Авганистан како претседател и да ги посети хрватските војници распоредени во Авганистан

Инаку, склоноста на хрватскиот претседател да пее не е ништо ново.

Таа претходно изјавила дека честопати приватно ги потпевнува  песнаите на Марко Перковиќ Томпсон, кој е познат по  тоа што во неговите песни се велича усташтвото.

Колинда ова го докажа  неодамна  на Светското првенство во Русија, каде што , пткако хрватскиот национален тим ја освои титулата вице-шампион, таа заеднп со хрватските фудбалери ги пееше песните на националистот Томсон.

https://www.instagram.com/p/Bm88jqolCeK/?utm_source=ig_web_copy_link