По, Милано модната машинерија се пресели во Париз. Таму веќе неколку дена во пол ек е Париската модна недела на која беа презентирани најновите колекции за пролет-лето 2005. Освен домашните креатори на модните писти во Париз, со своите нови колекции се презентираа и многу шапнски, португалски и англиски креатори, а најзвужното име меѓу нив беше Џон Галијано и Кавали. Она што е поразлично од колекциите што ги видовме во Милано се се посмелите и посексапилни модели, употребата на кожата, во повеќе бои и лансирањето на модели од типот, покажи го своето ремек дело – голото тело!