На социјалните мрежи се врти снимка на двајца работници на сплитска Брза помош кои го задржале ведриот дух и покрај пандемија на корона вирус која ја зафати и Хрватска.

Во заштитни одела запеале: “Кога умрам замотан во бело“, навивачка песна посветена на сплитскиот фудбалски клуб “Хајдук“

“Јас и мојот колега одиме во бој, подготвени на прва линија на одбрана“, зборува еден од нив.

Radnici splitske Hitne pomoći. pic.twitter.com/yvVyLIW7ah