Поранешниот американски претседател, Бил Клинтон сака да застане на местото на Кофи Анан и да стане прв човек на Обединетите Нации, тврди американската новинска агенција УПИ, повикувајќи се на извор близок до Клинтон. Агенцијата тврди дека потврда за новата аспирација на екс-американскиот претседател да го замени сегашниот генерален секретар на ОН добила и од високи извори во Обединетите Нации. “Клинтон дефинитивно сака да го работи тоа”, изјави изворот.