И најдобриот македонски ракометар на сите времиња, бомбардерот на каталонскиот гигант Барселона, Кире Лазаров, даде јавна подршка на Граѓанската иницијатива за Заедничка Македонија.

Лазаров на својата Фејсбук страна остави порака која била напишана од срце со чиста мисла и слободен ум.