Од оваа сезона во Киелце се пресели и српското десно крило Дарко Ѓукиќ (22) кој дојде како замена за Иван Чупиќ по неговата преселба во Вардар. А, балканскаат колонија во полскиот тим ја допонува и Словенецот Дејан Бомбач, кој од Пик Сегед летово се пресели во Киелце.

Во подмладениот состав на Киелце за следната сезона, треба да се приклучи и хрватскиот лев бек Марко Мамиќ, а на десен бек доаѓа Алекс Дуешбаев. Неофицијално, од Киелце постои интерес за ангажман и на македонскиот талент, Филип Кузмановски.