СВР Струмица поднесе кривична пријава против правно лице од Струмица и против управителот И. В. (45) од Струмица за непостапување според здравствените прописи за време на епидемија.

На 26/27.9.2020 пријавените постапиле спротивно на протоколот за отворање и работа на кафетерии и угостителски објекти за исхрана, така што на повеќе маси за стоење, околу кои биле присутни повеќе лица, без да има доволно столови за сите, било извршено послужување, а на сите маси немало дезинфекциски средства и не се носеле заштитни маски на лицето, соопшти полицијата.

извор: Makfax