Грчката влада прогласила вонредна состојба во два града во регионот Хераклион на Крит – Кастели и Трапсанос, откако обилни дождови кој паѓале во петок и сабота довеле до појава на поплава и лизгалишта

Вонредна состојба вовел заменик министр за цивилна заштита за управување со криза Никос Хардалис, пренесува АНА.

Таа ќе биде на сила шест месеци, до 6 мај 2021 година