Јелена Карлеуша е атеист, но празниците ги слави заради ќерките и сопругот. И тоа ги слави гламурозно и со стил. Така беше и за овој голем христијански празник. Пејачката ја декорирала градината специјално за оваа прилика, и тоа како од бајка, а сите дотерани се фотографирале и снимале покрај јајцата, зајчињата… 

Пејачката не ја пропушти ниту оваа можност да покаже колку е згодна, а во црвениот фустан со огромен шлиц не ги покажа само нозете… Ѕирна и нешто што баш и не мораше.