Корина Дентони можеби не е најпозната светска, а ниту италијанска тенисерска, не е ниту најдобра, највисоко на рангирањето што била е 133 место, моментално е близу до позицијата број 500.

Има 28 години и главно игра на ИТФ турнирите. Но, кога и да излезе на некој поголем турнир секогаш е главна мета на камерманите.