Сигурно ви се случило да фрлите прастичен сад кој никако не можете да го измиете, најчесто тоа се случува од мрснотија која секако е тешка да се отстрани. На својот ТикТок профил, Американката Ади Кемплер со пријателите споделила трик кој на многумина ќе им го олесни животот.

Во садот кој е ‘проблематичен’, ставете детергент за садови, топла вода и хартија. Кога ќе ставите сè, затворете го садот со капакот и добро протресете го, некаде околу една минута. Тргнете го капакот, извадете ја хартијата и исплакнете. Ќе се изненадите.

Вреди да се проба.

@adikempler

This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! ##fyp ##cookingvideos ##cookinghacks ##lifehacks ##hacks ##stainremover ##foryou ##foryoupage

♬ original sound – adikempler