Меѓу хороскопските знаци, постои еден што се смета за најпресметлив. Тој планира сè добро и сите работи го става на свое место, така што припадниците на овој знак се сметаат за многу пресметливи.

Да не ве задржуваме повеќе во неизвесност, станува збор за Девицата.

Со Девицата, ретко ќе забележите некаков пропуст токму заради ова внимателно планирање што е карактеристично за нив, при што во животот за ниту една работа не сакаат да направат било каква грешка.

Затоа, не е изненадувачки што Девицата е многу недоверлива кон своите партнери и многу брзо може да покаже посесивност и љубомора, што ги гуши и одбива нејзиниот партнер.

Честопати, оваа желба да се контролираат луѓето за кои се грижат ја преминува границата, но на Девиците изгледа не им е грижа.