Заштитните маски веќе со месеци се обавезни во затворен простор, но многумина се уште ги забораваат пред да тргнат во продавница. Така и оваа госпоѓа од Далмација, а која е хит на социјалните мрежи, си ја заборавила заштитата дома, па морала да се снаоѓа како знае и умее Ја мрзело да се враќа назад по маската, па на главата си ставила кеса и не само што си завршила работа, туку станала и вистинска атракција.

Нејизната фотографија осамна на страницата „Дневна доза на просечен далматинец“, каде има еден куп лајкови и коментари како оној дека кесата не само од корона, може да ја заштити и од дожд.