Во јавноста се појави видео кое прикажува како во Мексико се продаваат кандила за заштита од коронавирус. За многумина ова е маркетиншки трик, а има и такви кои спасот го бараат токму во ова.

Главно за да функционира ова кандило е молитвата, барем така велат трговците, а која носи со себе здравје и лекување, а вербата кон Бог и молбата е да помогне и заштити од секоја болест.

Кандилата ги има во секакаква големина, боја и со различен мирис.