На 231 лице им се издадени решенија за изолација, а 161 лице потпишале изјави за самоизолација, во текот на изминатото деноноќие на територијата на Република Северна Македонија.

Од страна на полициски службеници, како што информираа денеска од МВР, извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што е констатирано дека две лица не ги почитувале мерката за изолација и самоизолација.

По однос на мерката за не носење лична заштита на лице регистрирани се 1.022 прекршоци