Паторот кој добил име Дејв, морал да биде подвргнат на операција со кастрење на пен*сот откако имал многу се*с и добил гангрена која можела да го чини живот. Спрема зборовите на неговиот сопственик Ѓош Вотсон, Дејв имал односи со патките и по пет до десет пати во денот.

Иако пен*сот му е тргнат по хирушки пат, тој и поматаму се обидва да има се*с…

Бидејќи им досадило со толку барање, женките се обиделе да се откачат, најчесто пен*сотму му го ударале со клун, пишува “Men’s Health”. Неговиот пен*с станал толку многу инфисиран, што престанал да реагира на антибиотици а тоа можела да предизвика сепса која ќе го уништела.

– Дел од неговиот пен*с изумрел што било доста застрашувачки – рекол Вотсон. Поради тоа ветеринарот решил да го кастрира и да му остави само еден сантиметар дол пен*с.

И додека сите мислеле дека тој тешко ќе ја поднесе кастрацијата, Дејв и понатаму по старо имал желба и страст за се*с.

За да го смири и малку да им го нормализира животот на другите птици, особено на женските, сопственикот го изолирал од останатите.