Тестови базирани на визуелна илузија се лесни, брзи и што е најважно доста прецизни. Тоа е една од причините поради тоа што е многу популарен во последно време, особено на социјалните мрежи.

Многу е важно да обрнете внимание на првата слика која сте ја воочиле, таа ја крие вашата особина и вашиот скриен карактер.

Погледајте добро, што прво сте воочиле на сликата?

Дрва и колиби

Вие сте она што народски се вели “домашен тип“. Најмногу сакате да сте опкружени со семејството и пријателите, ако е можно и тоа во топлината на својот дом. За вас никој никогаш нема да рече дека сте “див партијанер“, бидејќи и не саката такви собирања. Удобноста ви е прво место, во љубовта теежнеете кон хармонија. Верни сте.

Слон

Процентот на оние кои го виделе слонот на оваа илустрација е мноу мал. Лица кои сепак забележале дека меѓу дрвата се крие животно се многу интуитивни, со остар ум и неконтролиран темперамент Ако сте меѓу нив, за вас може да се каже дека живеете со “полни плуќа“. Љубопитноста е нај истакната особина, секогаш сте во движење, а спиењето по вас е “нужно зло“. Одличен пријател сте, добар слушател и потпора за своите најблиски.  

Ова се резултати од  анкетата:  

– За Дрва и колиби се 91.2% или 2519,

– Додека за Слон 8,8 % или 243 лица