Поранешниот гувернер, Петар Гошев во изјава за ТВ24 вели дека министерката за финансии Нина Ангеловска ја злоупотребила својата положба со повлекувањето на парите од „Еуростандард банка“.

Таа, вели Гошев, како дел од Комитетот за финансиска стабилност цело време знаела каква е состојбата во банката.