Имено, во листата музичари кои ќе настапат на главната бина се приклучуваат и “Дубиоза колектив”, електро-диско бендот “Лолобриџида”, како и составите “Обојени програм” и “Хипнотајзд”.

Д Фестивал годинава ќе се одржува до 15 до 17 јули во Дојран. Покрај овие четири групи, својот настап веќе го потврдија и “Голдие”, “Тој долс”, “Дуб пистолс”, “Чиста околина”, “Самостални реферанти”, “Милко”, “Метаноиа”…