Скопје, Тетово, Куманово утрово се високо загадени, покажуваат податоците од мерните станици.

Кавадарци има средно загаден воздух, а во сите други градови состојбата со аерозагадувањето е подобра.

Состојбата утрово е значително подобра во однос на вечерните часови.

Откако почна грејната сезона, и загадувањето зема замав.

Скопје неколку пати беше меѓу 10-те најзагадени градови во светот.