По одлуката на ЕУ за намалување на бројот на војниците на ЕУФОР во Босна и Херцеговина голем број единици од земјите на ЕУ или веќе си заминаа од БиХ или се фаза на подготвување да го направат тоа. На фотосот гледаме војници од бугарскиот контингент како се пакуваат пред заминувањето на првата група од Бања Лука.(Ројтерс)