x

ИХФ ги прогласи најдобрите за 2019 година

По една година пауза, ИХФ годинава одново бираше најдобри играчи и тренери. Така голманот Никлас Ландин беше прогласен за играч, и заврши пред Сандер Сагосен. Тој стана четвртиот голман кој е избран за најдобар играч. Конкуренција му беа Хансен, Лауге и Циндриќ.
Најдобра ракометарка беше прогласена Норвежанката Стине Бредал Офтедал.  После доминацијата на Неагу, сега некој друг ја добива наградата. Кандидатки за наградата беа уште и Ана Вјахирева, Луис Абинг, Тес Вестер и Естевана Полман.
Најдобар тренер во машка конкуренција е Николај Јакобсен, селекторот на Данска. Станаа Светски прваци, но потоа на ЕП не успеа да го мине ниту првиот круг.
Во женска конкуренција, најдобар тренер е Емануел Мајонад, селекторот на Холандија и тренерот на Мец.

По една година пауза, ИХФ годинава одново бираше најдобри играчи и тренери. Така голманот Никлас Ландин беше прогласен за играч, и заврши пред Сандер Сагосен. Тој стана четвртиот голман кој е избран за најдобар играч. Конкуренција му беа Хансен, Лауге и Циндриќ.
Најдобра ракометарка беше прогласена Норвежанката Стине Бредал Офтедал.  После доминацијата на Неагу, сега некој друг ја добива наградата. Кандидатки за наградата беа уште и Ана Вјахирева, Луис Абинг, Тес Вестер и Естевана Полман.
Најдобар тренер во машка конкуренција е Николај Јакобсен, селекторот на Данска. Станаа Светски прваци, но потоа на ЕП не успеа да го мине ниту првиот круг.
Во женска конкуренција, најдобар тренер е Емануел Мајонад, селекторот на Холандија и тренерот на Мец.

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата