Како што беше најавено, соработникот на италијанскиотт весник „Ла Верита“, Ларис Гајсер, дека денеска во 11 часот во живо преку радио ќе соопшти нови детали за аферата „Рекет“, тоа и го стори на Радио Каподистрија.

Тој вели дека по големиот скандал Премиерот Зоран Заев ја губи меѓународната поддршка.

Додава дека очекувал лицата чии гласови се слушаат на објавените аудио снимки да негираат дека се работи за нив.

– Не спиев од страв дека луѓето од снимките ќе негираат дека се тие. Нешто што е сосема легитимно. Но, сите признаа дека се работи за нив. Се стравуваше дека ќе исчезнат доказите, затоа јавно ги објавивме – вели Гајсер.