Стеван Радивојевиќ, долгогодишниот фризер на Цеца и Анастасија Ражнатовиќ, соопшти дека е позитивен на коронавирусот, а потоа се дозна дека фолк дивата и нејзиниот син Вељко исто така се заразени со вирусот Ковид-19.

За разлика од Цеца, која нема никакви проблеми, Стеван сè уште има некои.

„Добро сум за сега. Имам треска, многу се потам и сум истоштен. Немам поголеми симптоми од овие“, вели Стеван.

Мислам дека никој од нас кој е заразен не може да знае каде се заразивме и кој нè зарази. Исто така е целосно ирелевантно. Важно е да се грижиме, да се седи во карантин и да се дејствува во согласност со новата ситуација. И кој нè инфицираше, кога и како, не е важно. Единствено е важно сите да бидеме живи и здрави“ додаде Радивојевиќ.

По прославата со Цеца, тој беше и на прославата на роденденот на Мија Борисављeвиќ. Во тој момент, тој веќе беше заразен.

Знам дека многу луѓе мои лични контакти се тестирани, дека сите тие се негативни, никој досега не бил позитивен. Уште неколку луѓе се тестираа денес, па ќе знаат, но засега никој не е позитивен и јас сум многу среќен за тоа. Претпоставувам дека сите имаат разбирање, затоа што никој од нас не сакаше намерно да го пренесе вирусот на никого. Не знаев дека сум заразен. Штом дознав, отидов на Клиниката за инфективни болести, го паркирав автомобилот на сред улица, затоа што не сакав заразам тексист или некој друг“ – вели Радивојевиќ