Поради тешката форма на зависност од секс, Британката Сами Волтон (33) останала без работа и повеќето пријатели, а како што вели, тоа речиси и го уништило животот.

Нејзиното признание од 2016 година повторно стана вирално на Интернет.

Иако многумина, на прва сосема погрешно заклучуваат дека сон на секој маж е да најде девојка како оваа, нимфоманијата е сериозно нарушување што драстично влијае на животот на жените кои страдаат од тоа.

Сами вели дека нејзините проблеми започнале околу 20-годишна возраст откако раскинала со своето долгогодишно момче. Ситуацијата наскоро излегла од контрола, а таа имала секс со пријатели, но и со потполни странци. Таа исто така знаела дека има секс 10 пати на ден, спиела со мажи и жени, а како што наведува, честопати се доведувала во потенцијално опасни ситуации, бидејќи носела дома потполни странци.

Таа сфатила дека има сериозен проблем откако останала без работа поради нимфоманија. Побарала лекарска помош, но рекла дека е разочарана бидејќи никој не сака внимателно да ја ислуша и примала само антидепресиви како терапија.

Сепак, нејзиниот живот се сменил кога во 2012 година го запозна нејзиното сегашно момче Џејмс Китс.

„Повеќето мажи сметаат дека девојка како мене би била совршена, но никој од моите претходни партнери не можеше да остане во чекор со мене. Јас сум многу среќна што го имам Џејмс. Тој не само што е еластичен и може да ме следи, туку е и полн со разбирање кога имам лоши денови“, објаснува Сами.

И кога Џејмс е премногу уморен, Волтон се свртува кон нејзината колекција на сексуални играчки во вредност од околу 2.000 евра!

„Отпрвин мислев дека добив на лотарија. Но, колку што стареам, може да биде неверојатно тешко, и знам дека Сами се нервира поради тоа. Давам се од себе да и помогнам и имам разбирање. Веднаш ми стана јасно дека е зависна од секс и никогаш не ми го криеше тоа. „Животот со неа може да биде вистинска авантура“ рече Џејмс.

„Одлучив јавно да зборувам за ова, бидејќи сакам да го свртам вниманието на луѓето кон фактот дека ова е вистински и сериозен проблем и дека тоа не е нешто што треба да го прифатите со потсмев“, заклучи Сами Волтон