Тијана Максимовиќ позната како Тијана Ајфон, која беше уапсена во полициската акција за проституција додека таа, наводно, се обидела да премине во Република Српска илегално во чамец со уште три девојки, што ги наведувала наводно на масовни оргии со 26 мажи, одамна била позната во круговите на т.н. „турбо проституција“.

„Турбо проституција – за разлика од елитната проституција во која се трошат многу поголеми суми, но и во која дискреција е многу поголема – подразбира балканска комбинација на старлети и ѕвезди „во обид“, изложени од таблоиди, со клиенти во форма на новокомпонирани богаташи и ликови од другата страна на законот, кои сакаат да ја изложат својата новостекната моќ но и да се фалат со т.н трофеи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by Tijana Maksimovic (@ticamaksimovic) on

Тијана Ајфон наводно наплаќала за услугите според строго утврден ценовник, а таа им давала и попуст на редовните клиенти.

Како што дознаа регионалните медиумите од оние што се запознати со овој нелегален бизнис, Тијана Ајфон наводно заработувала 700 евра на ден, а околу 500 за една ноќ.

„На пример, кога работи во Црна Гора седум дена, за целата недела наплаќа 2.250 евра, но бара сместување и превоз на повисоко ниво, како и мали подароци и вечери за време на нејзиниот престој, таа прифаќа сè, од подароци: од злато и скапи торби, преку чевли, до телефон“ – вели извор за „Блиц“

Изворот дополнително објаснува дека Тијана е наводно галантна кон редовните клиенти, но дека во исто време е игра улога  во тарифите на другите девојки кои добиваат работа наводно по нејзината препорака.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taj dan, moj novi zivot ??❤️ 06.05?? @beautystudiococoti

A post shared by Tijana Maksimovic (@ticamaksimovic) on

„Таа наводно, често им дава попуст на редовните клиенти во Белград, понекогаш ја преполовува цената, но кога организира други девојки, знае како да се вклопи во нивната тарифа, а потоа, наводно, ја зголемува својата заради групните односи. Носи помагала во торбата, а наводно наплаќа двојно за тие дополнителни „игри“, дури и до 1.000 евра на вечер ако клиентите се повеќе имагинативни“ – објаснува соговорникот на „Блиц“.