Една од најголемите британски телевизиски мрежи ИТВ ја прекина денеска програмата на повеќе свои канали, со цел да ги принуди своите гледачи повеќе да пешачат и да вежбаат.

Телевизијата ја примени оваа мерка за да можат Британците повеќе да посетуваат спортски центри, во кои овој викенд не се плаќа влез, како дел од националната акција под името „Јас сум во тимот на ВБ”.

Еден дел од Британците ја поздравија оваа акција, а друг дел се потсмеваат, наведувајќи дека црниот екран е „можеби најдобрата програма која ИТВ ја емитувала” и додаваат дека „најдобрата вежба ја доживеал нивниот далечински управувач”.