Адолф Хитлер го обожаваше Хенри Форд до тој степен што го спомнуваше во говорите, држеше слики од него; редовно му носеше подароци за роденден. Хитлер беше прогласен за мртов пред светот на 1 мај 1945 година. Точно 66 години подоцна, Осама Бин Ладен беше прогласен за мртов.

Планот на Хитлер за Москва беше да ги убие сите жители и да ја претвори во езеро.

Хитлер сметал дека тој е страшно сексуално привлечен за жените, па се преправал дека не е поврзан со никого.

Германскиот генерал од Втората светска војна Ервин Ромел одби да ја изврши наредбата на Хитлер за егзекуција на еврејски воени заробеници.
Не смееме да заборавиме дека сè што Хитлер направи во Германија беше „легално“ – Мартин Лутер Кинг.

Адолф Хитлер сакаше да стане архитект, но падна на приемниот испит на Виенската школа за архитектура.

Адолф Хитлер, од 1942 година до неговата смрт во 1945 година, бил зависник од кристален метамфетамин.

И нацистичките војници исто така земале метамфетамин.