Во болницата во Струга десетмина пациенти побарале помош бидејќи имале симптоми на дијареја и повраќање. Директорот на болницата Мухамет Асани за Алсат изјавил дека пациентите биле биле примени и по укажаниот лекарски преглед, биле пуштени на домашно лекување.

Неофицијално, причината за гостите кои побарале медицинска помош е тортата која не била купена од ресторанот, туку од друго место.