Ели од Нотингем во Англија се бави со ’најстариот занает’ од својата 16 година, а со 19 станала една од најмладите проститутки во својата земја. Признала дека за 15 минути наплаќа по 80 евра, а за една ноќ заработува и до 1700 евра. Исто така, своите клиенти, заради големата побарувачка некогаш ги договара со 2 минути разлика меѓу нив. Понекогаш на ден има дури 21 клиент.

– Очигледно е дека сум најсвежа со првиот клиент во денот, нашминката сум и имам фризура, но за секој следен морам малку да се средам. Се туширам набрзина, се преслекувам… Понекогаш имам буквално меѓу 2 и 5 минути да се средам. Некогаш имам и 30 клиенти, раскажала. 

Но тоа не и единствен извор на заработувачка. Отворила и профил на страница за слекување и таму има по 500 претпластници, па месечно заработува повеќе од 4 400 евра. Сепак, дел од парите и одат на хотелските соби во кои „работи“, со оглед на тоа дека живее со родителите. Вели дека и е важна сигурноста, па бара исклучиво соби со шпионка на вратата. 

– Ако имате шпионка, можете да го видите клиентот и пред да ја отворите вратата, објаснила.