Дејан Миличевиќ, тежел 143 килограми и едвај се движел. Поради тоа се решил на потегот за намалување на желудникот и потоа за само седум недели намалил 20 килограми, а сега собра храброст да ја раскаже својата приказна.

„Ги пробав сите диети и апчиња за слабеење, но сепак имаше јо-јо ефект и тежината ми се враќаше. Отидов кај најдобрите нутриционисти на Балканот, но немаше никаква помош. Имав 143 килограми име болеа колената едвај се движев. Кума на мојот пријател направи операција за намалување на стомакот и кога ги видов резултатите, решив да го направам и тој чекор “, рече Миличевиќ на почетокот на разговорот, истакнувајќи дека неговото здравје било сериозно нарушено заради неговата тежина.

„Веќе 30 години мака мачам со вишокот на килограми, од мал сум буцкаст. Брв на прагот да заради дебелината добијам дијабетес. Затоа пред седум недели пресеков и одлучив да го смалам желудникот“

Дејан ја направил оваа постапка во болницата во Сремска Каменица.

Морав да јадам лесна храна пет дена пред операцијата. Целата процедура траеше околу два часа и се заблагодарувам на вработените во болницата кои цело време се грижеа за мене”, рече тој, продолжувајќи: “Јадев супа само една недела по операцијата. Пиев вода и чаеви. Потоа се префрлив на пржена храна и сега почнав да јадам нормално “.

Миличевиќ објасни дека по оваа операција, тој веќе не треба да одржува диета.

Се навраќам на фабричките поставки, што значи. Идеалната тежина за мојата висина е околу 85 килограми, затоа сакам да изгубам многу поголема тежина. Мојот совет до сите дебели луѓе кои сакаат да одат на операција за намалување на стомакот е да го сторат тоа. на возраст од 40 години, затоа што тогаш телото се обновува најбрзо “, заклучи фотографот.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love you all ??? Big thanks to @okoioko_belgrade and @rayban for this amazing glasses and taking care of my eyes

A post shared by Dejan Milicevic (@dejan_milicevic) on