Откако се случи хакерскиот напад на серверот на ДИК што резултираше со различни резултати во апликацијата споредени со оние од записниците на терен, со став се јави и Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ.

– Треба да се спроведе РАЧНО ПРЕБРОЈУВАЊЕ НА ГЛАСОВИТЕ, со увид од страна на сите заинтересирани партии, медиуми, организации… !!!

Се различно од тоа ќе значи зголемување на недовербата и разочарувањето кај граѓаните… !!!

Се друго ќе значи уште поголема криза… !!!