Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ прецизно објаснува зошто СДСМ ја доведуваат јавноста во заблуда со барањето за оставка на министерот за внатрешни работи Наќе Чулев.

Ова е неговиот статус на Твитер:

– СДСМ бараат оставка од Наќе Чулев.

Каде да ја поднесе, кој ќе ја констатира на која прва наредна седница? (види Деловник на Собрание) Чулев и да сака нема да може да не биде министер се до седница на Собрание. (далеку од денес) Не знаат?! Не, знаат! Ама да се каже нешто, пишува Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ.