Три клучни ветувања на СДСМ:

1. “Ќе ја вратиме демократијата” – Македонија во 2019 прогласена за хибриден режим

2. “Нема правда, нема мир” – МК го достигна дното и падна за 13 места на скалата за корупција

3. “Македонија во ЕУ” – добивме сменето име, но не и датум за во ЕУ, пишува пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Илија Димовски на Твитер.