Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ во три точки објаснува што е реалноста и што е на повидок во земјава.

Има здравствена криза (на Балканот, за жал, сме први по смртност)…

Има економска криза (во Европа сме последни по обезбедени средства за поддршка на граѓаните и економијата)…

На повидок и политичка криза (цврсто на прво место по непочитување на Устав)…