„Врвниот специјален јавен обвинител“ отиде на распит за рекетарлук со – адвокат, коментира Богдан Илиевски за специјалната јавна обвинителка.

Тоа е сè што треба да знаете за Македонија денес, додава Илиевски.


Јавноста долго го чекаше појавувањето на Катица Јанева пред ОЈО, за конечно да даде исказ за аферата „Рекет“. Кога Јанева конечно се доодмори, а денови подоцна конечно беше повикана на распит, утрово во Обвинителството за организиран криминал дојде со адвокат.

Сите останати обвинители од СЈО, кои беа повикани и сослушани како сведоци, на суд дојдоа сами.