Бруно Бушет од Сиднеј работел во Мекдоналдс три години, и штом на екранот ќе добиел нарачка за кафе, тој тврди дека точно знаел за каква личност станува збор. Тој го сподели своето искуство стекнато врз основа на долгогодишната пракса и вака изгледа неговата поделба на карактерите меѓу луѓето според кафето што најчесто го нарачуваат.

Продолжено еспресо

Овој вид кафего бираат пристојни луѓе, со софистициран вкус и чист ум. Луѓето кои пијат продолжено еспресо се раѓаат како лидери.

Кафе со ладно млеко

Луѓето кои нарачуваат ваков вид кафе се интелигентни и чувствителни.

Кафе со топло млеко

Најчесто го пијат незрели луѓе кои не знаат точно што сакаат од животот.

Капучино

Луѓето кои пијат капучино се неуредни и несреќни.

Лате

Овој вид кафе го пијат луѓе кои со нетрпение го очекуваат животот, но не се подготвени да преземат големи ризици за да ги реализираат своите желби.

Афогато

Ако афогато е ваш избор, вие сте добродетел и искрено уживате во животот.

Кратко еспресо

Луѓето кои сакаат еспресо се успешни и енергични.

Мока

Ако пиете ваков вид кафе најчесто, вие сте пријателски расположени, но често и наивни.

Ирско кафе

Фановите на овој вид кафе се вистински легенди и борци.

Продолжено макијато

Го сакаат осамени и неамбициозни луѓе кои се задоволни со трошки.

Кратко макијато

Арогантни сте и истовремено несигурни.

Иако баристата немал можност да подготви домашно турско, за гостите во ресторанот, според некои истражувања, ова кафе го пијат луѓе кои се склони на промени во расположението, сакаат да се дружат и не сакаат да влегуваат дискусии.