Во Албанија вчера се одржуваа локални избори, кои се сметаат за нов тест за политичката зрелост на државата заради нејзините аспирации за интегрирање во евроатлантските структури, пренесува МИА. Право на глас имаат 2,9 милиони лица кои треба да изберат нови градоначалници, претседатели и членови на општински совети во целата држава, за што има 1.000 кандидати, од кои само 33 жени. Изборите ќе ги следат над 4.500 албански и меѓународни набљудувачи. Првичните резултати се очекуваат денеска.