Тие беа најпопуларен пар во бивша Југославија, но и денеска ништо помалку не се.

Лепа Брена и Боба Живојиновиќ преку три децении живеат во хармонија и среќа. Тие наскоро ќе прослават 27 години брк, а нивната љубов започнала далечната 1986 година.

 
 
 
View this post on Instagram

#lepabrena (1982.)

A post shared by ?LEPA BRENA?arhiva? (@lepabrena_arhiva) onNov 12, 2018 at 10:41am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

#boba #tenis #brena #jugoslavija #nostalgija #1987

A post shared by @ foto.nostalgija onSep 29, 2018 at 6:12am PDT

 

Тие двајцата важат за исклучиво стабилен пар, а низ годините нижат само успеси, си го чуваа семејството. Од нивната љубов родени се два сина Стефан и Виктор.

Боба на самиот почеток на нивната љубов изјавил:

– Брена требаше порано да ја запознаам бидејќи сакавме да ја ангажираме да пее на тениски турнир, но Рајко Ѓокиќ, нејзиниот менаџер, подоцна наш кум, не изманипулира дека таа има многу обврски. Но и навистина е така, таа постојано настапуваше. Кога конечно се запознавме, Брена ми пријде и ми рече “Каде си ти сите овие години?”. Тоа беше судбинска средба, но првите месеци беше многу тешко. Секој слободен момент го користев да бидеме заедно. Летав од Ибица во Цирих, да дојдам само да да ја видам” раскажа бившиот тениски шампион.

 
 
 
View this post on Instagram

#lepabrena #bobazivojinovic #BrenaiBoba #ljubav #pravaljubav #jedini ❤?❤

A post shared by lepabrenafan (@lepabrenafanforever) onNov 25, 2018 at 12:33am PST

 

Сликите од нивните млади денови и понатаму кружат на интернет, потсетувајќи со носталгија на старите денови. Еве како Брена и Боба изгледале во младоста и на почетокот на својата љубовна идила.

 
 
 
View this post on Instagram

#lepabrena

A post shared by lepabrenaa (@caricalepabrena) onNov 22, 2018 at 1:08pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

#lepabrena

A post shared by lepabrenaa (@caricalepabrena) onNov 20, 2018 at 12:32pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

#lepabrena #bobazivojinovic #BrenaiBoba #ljubav #pravaljubav #jedini ❤?❤

A post shared by lepabrenafan (@lepabrenafanforever) onNov 22, 2018 at 6:35am PS