Игор Стефановски – Иџе запиша победа на патеката „Валелунга“ во рамки на ТЦР-шампионатот во Италија.

Најдобриот македонски автомобилист стартуваше од седмата позиција, но на крајот ја победи конкуренција на патеката.

„Овде сум прв пат, прва победа, благодарност до сите, до момците во боксот, до сите во Македонија!“ рече Игор Стефановски по трката.