Пред партискиот штаб на СДСМ се собираат луѓе, кои се подготвуваат за славење за кандидатот Стево Пендаровски.

Првичните тенденции покажуваат стабилно водството на Пендаровски рече портпаролот на СДСМ, Костадин Костадинов на вечерашната прес конференција.

– Пендаровски води со над 30.000 гласови. Очекуваме таквата тенденција да продолжи и Пендаровски да биде прогласен за претседател – рече Костадинов.

 

Фото: Засе.мк/слободенпечат