Вечерва огромна змија се шета низ пешачката патека под населбата Трнодол во Козле. Оваа патека ја користат жителите од населбата, а навечер се собираат и млади кои седат на клупа и се забавуваат. Змијата е видена  од минувач со куче. Токму по оваа патека и се движат жителите од населбата со кучињата.