Откако вчера посилен потрес од 3,8 степени од Албанија беше почувствуван во Дебар и Струга, уште еден потрес бил почувствуван во Македонија од Грција.

Потресот бил со јачина од 3,1 степени според Рихтер, а се случил час после полноќ.