Политичкиот аналитичар Арсим Зеколи на својот Твитер профил повторно ги коментира актуелните политички случувања од кои најактуелна е оставката на министерот за надворешни работи на Грција, Никос Коѕијас. Тој коментира дека оставката на Коѕијас иако е изненадувачка не е чудна.

Единствено нешто што според Зеколи во моментов е чудно како што вели е промтното прифаќње на оставката од страна на Ципрас и фактот што тој го превзема лично министерството.

Оставката на Коѕијас, е малку изненадувачка, но не и чудна. Но промптното прифаќање на оставката од Ципрас и неговото превземање на МНР, а тоа е многу чудно и (засега) загадочно, пишува Зеколи на Твитер.