Податоците објавени на веб страницата на Министерството за животна средина и просторно планирање покажуваат дека загаденоста е голема во скопските населби Центар, Карпош, Лисиче и Гази Баба, како и во Тетово.

Во текот на вчерашниот ден во сите овие места било зголемено нивото на овие честитки во просек за четири пати.