Цената на договорот е близу 870 милиони долари, или 14 долари по акција, соопштува „Ројтерс”.

Вредноста е одредена според цената на затворање во четвртокот која достигнува 50,5 отсто, а зделката нема да вклучува размена на акции. „Ревлон” ги активираше „Мерил линч” и „Сити груп” во финансирањето на трансакцијата.

Во трговијата по завршувањето на сесијата, акциите за купување на компанија поскапеа со 48,44 отсто, а инвеститорите бараа сигурен принос од претстојната распродажба.