Ова денеска го истакна директорот на ФЗОМ, Сашо Стефаноски, потенцирајќи дека намалени се цените на 4700 во рок од четири години.

-Преку оваа системска мерка во рок од 4 години се намалени цените на преку 4700 лека во Македонија кои многукратно поевтинија од претходно и се подостапни за граѓаните. Здравствениот систем заштеди преку 33 милиони евра кои ги вложи во реновирање, реконструкција, усовременување на методите и со две мерки кои помогнаа во тоа паралелниот увоз и централизираната набавка на лекови. 43 мил евра заштеда во овие неколку години кои ги користиме многу порационално, потенцираше Стефаноски.